sojenje policijskim sindikalistom

Afera Koprivnikar se seli na sodišče

S.S.
13. 10. 2020, 07.55
Deli članek:

Začenja se sojenje petim policijskim sindikalistom iz tako imenovane afere Koprivnikar.

STA
Nekdanji minister za javno upravo Boris Koprivnikar

Na ljubljanskem okrožnem sodišču se začenjata obravnavi v sojenju petim policijskim sindikalistom – Vojku Marguču, Mihi Sakaču, Dušanu Raju, Zoranu Petroviću in Denisu Kadiriću, ki jim tožilstvo očita zlorabo položaja oziroma sprejemanje koristi v aferi Koprivnikar.

Spomnimo: novembra 2015, sredi stavke policistov, sta tedanjega ministra za javno upravo Borisa Koprivnikarja v Škofji Loki ustavila policista in opravila preizkus alkoholiziranosti. Kasneje je v javnosti zakrožilo anonimno pismo s posnetki dopisovanj na facebooku, ki so razkrili predhodno dogovarjanje med člani Sindikata policistov Slovenije o prometni kontroli. Zaradi afere je peterica obdolženih dobila izredne odpovedi pogodb o zaposlitvi, znašli pa so se tudi v kazenskem postopku. Na predobravnavnem naroku marca 2019 krivde niso priznali.

Facebook
Nekdanji predsednik Sindikata policistov Slovenije Zoran Petrovič je na facebooku objavil fotografijo Koprivnikarjevega avta.

Za nagrado: toplice

Kot so marca lani poročali mediji, je iz obtožnice razvidno, naj bi Marguč ostale soobtožene obvestil o koncertu Koprivnikarja ter dal nasvete in navodila o tem, kako naj izvedejo celoten postopek. Petrović, tedaj predsednik sindikata, naj bi v skupino posredoval fotografijo Koprivnikarjevega avtomobila, Raj naj bi Kadiriću in Sakaču obljubil vikendpaket v termah, če bosta patrulji odredila ustavitev Koprivnikarja, kar sta nato storila.