Nepravilen postopek

Direktor se je opravičil materi in bolni deklici, ki so ju "vrgli" iz bolnišnice

C.E.
29. 8. 2020, 13.32
Posodobljeno: 29. 8. 2020, 13.39
Deli članek:

V zadnjih tednih smo že pisali o zagatah, ki jih predstavljajo novi korona protokoli v zdravstvenih ustanovah. Najpogosteje se kažejo v daljšem čakanju na obravnavo.

Profimedia
Fotografija je simbolična

Podobne tegobe se dogajajo tudi v sosednjih državah, ki imajo podobne ukrepe na področju zdravstvene oskrbe. V bolnišnici Tauernklinikum Mittersill na Salzburškem se je v sredi tedna pripetil primer, zaradi katerega se je moral na koncu opravičiti direktor bolnišnice Rudolph Pointner, poroča Kronenzeitung.

V sredo dopoldne je na urgentni oddelek bolnišnice prišla ženska, ki je prosila, da pregledajo njeno 6-letno hčer. Na vhodnih vratih v bolnišnico je razložila, da ima njena hči že dva dni glavobol, občasno bruha, v zadnjih 24 urah pa ima povišano telesno temperaturo. Ko sta izpolnili zdaj že dobro znani korona obrazec, sta smeli vstopiti v bolnišnico in počakati na zdravnika. Čez nekaj minut so jima veleli, naj nemudoma zapustita bolnišnico, saj obstaja možnost, da je 6-letnica okužena s koronavirusom.

Napotili so ju do osebnega zdravnika v bolnišnici Schwarzach. Ta ju je popoldne sprejel, potem ko je bil opravljen test na korono. Deklici je diagnosticiral okužbo podobno gripi. Test na korono je bil negativen. Mati se je o primeru razpisala na spletu in ogorčenje javnosti je doseglo tudi vrh bolnišnice.

Direktor Pointer je priznal napako in se opravičil zaradi napačnega postopka. Mater in njeno hčer po novih pravilih sploh ne bi smeli spustiti do čakalnice, dokler ne bi bil znan test na koronavirus, je opisal napako Pointner. Počakati bi morali v posebej določenem oddelku, nato pa bi ju pregledali, saj v nasprotnem primeru obstaja nevarnost, da bi se okužilo bolnišnično osebje.

Kot odškodnino je materi in deklici ponudil enodnevni prost vstop v terme v Kaprunu (Taeurn Spa).