benečija

S simptomi za covid-19 odšel na zabavo in pogreb. Zdaj je na intenzivni negi, v karanteni pa 89 ljudi

G.G./STA
3. 7. 2020, 21.25
Posodobljeno: 3. 7. 2020, 21.30
Deli članek:

V Benečijo (Veneto) je nek moški prinesel koronavirus iz Srbije. Ker se ni obnašal odgovorno, bodo znova uvedli nekatere omejitvene ukrepe.

Profimedia
Fotografija je simbolična

Za nov izbruh virusa je predsednik Benečije Luca Zaia obtožil neodgovornega  moškega, ki so mu po vrnitvi s poslovnega potovanja v Srbiji potrdili okužbo z novim koronavirusom.

Zaia je pojasnil, da se je moški iz Srbije vrnil 25. junija, ko je že opazil prve simptome covida-19, a se je kljub temu še naprej družil ter se celo udeležil zabave in pogreba. Na urgenco je prišel 28. junija, kjer je bil pozitiven na okužbo, a je vztrajal, da mu dovolijo oditi domov. Nato so ga hospitalizirali 1. julija, sedaj pa je na intenzivni negi.

Na testu so bili pozitivni še štirje ljudje, povezani z njim, v Vicenzi in Veroni pa je zaradi njegovega neodgovornega obnašanja v karanteni 89 ljudi, je poudaril Zaia in opozoril, da je sedaj dežela z območja nizkega tveganja postala območje visokega tveganja.

Število smrtnih žrtev covida-19 v Italiji se je medtem danes znova zmanjšalo. V zadnjem dnevu je umrlo 15 bolnikov, potem ko jih je v četrtek 30. Po podatkih ministrstva za zdravje so v zadnjih 24 urah poročali tudi o 223 novih okužbah z novim koronavirusom. V državi je od izbruha epidemije 20. februarja zaradi covida-19 skupno umrlo 34.833 ljudi.