Zloraba na spletu

Pedofilska mreža v Nemčiji: preiskujejo kar 30.000 osumljencev

B.K./STA
29. 6. 2020, 17.14
Posodobljeno: 29. 6. 2020, 17.15
Deli članek:

V Nemčiji v okviru preiskave proti spletni pedofilski mreži preiskujejo 30.000 osumljencev.

Profimedia
Fotografija je simbolična

Preiskava se je začela oktobra lani z aretacijo osumljenca v Bergisch Gladbachu blizu Kölna. Ko so se preiskovalci zakopali v primer, so naleteli na precej večjo pedofilsko mrežo, kot so pričakovali. "Niti približno nisem pričakoval takšne razsežnosti zlorabe otrok na spletu," je na novinarski konferenci dejal pravosodni minister zvezne dežele Severno Porenje-Vestfalija Peter Beisenbach.

Kar je odkrila preiskovalna ekipa, je po njegovih besedah izjemno skrb zbujajoče. "Moramo priznati, da so zlorabe otrok na spletu bolj razširjene, kot smo mislili doslej," je dejal.

Urad za kibernetski kriminal v Severnem Porenju-Vestfaliji zdaj preiskuje 30.000 neznanih osumljencev v primeru, povezanem z mestom Bergisch Gladbach. "Želimo zvleči storilce in podpornike otroških zlorab iz anonimnosti spleta," je dodal Beisenbach.

Tisti, ki jih preiskujejo, so osumljeni deljenja pornografske vsebine spolnih zlorab otrok in mladostnikov, vključno z izmišljenimi in dejanskimi zlorabami, v anonimnih spletnih forumih in klepetalnicah.

Do zdaj so identificirali nekaj več kot 70 osumljencev iz vse Nemčije. Maja je bil prvi osumljenec, 27-letni vojak, obsojen na deset let zapora in za nedoločen čas napoten v psihiatrično bolnišnico.