Hrvaška

Drežnjaku za umor pravnika in socialne delavke 40 let zapora

B.K./STA
29. 6. 2020, 16.31
Posodobljeno: 29. 6. 2020, 16.31
Deli članek:

Sodišče v Osijeku je danes obsodilo 62-letnega Andrijo Drežnjaka na 40 let zapora zaradi umora dveh zaposlenih v centru za socialno delo v Đakovu v Slavoniji julija lani. Odločitev sodišča še ni pravnomočna. Drežnjak, ki je bil dolgoletni uporabnik socialnih storitev, je ustrelil socialno delavko in pravnika centra v Đakovu.

Hrvaška policija
Andrija Drežnjak

Umor 50-letne socialne delavke in njenega 35-letnega sodelavca v centru za socialno delo v Đakovu je pretresel hrvaško javnost. Andrija Drežnjak je najprej umoril socialno delavko na njenem delovnem mestu, nato je ustrelil še pravnika, ki je deset dni kasneje zaradi hudih poškodb umrl v bolnišnici v Osijeku.

Morilec je po streljanju pobegnil, a so ga policisti ujeli nekaj ur po zločinu. Kot je danes obrazložilo sodišče, so nedvomno ugotovili, da je Drežnjak načrtoval umor zaradi maščevanja, ker je zmotno menil, da mu v centru želijo odvzeti družinsko hišo, v kateri je prebival. Sodišče je tudi sklenilo, da sta žrtvi ravnali v skladu z zakonodajo in v korist Drežnjaka.

Obramba obsojenca je napovedala pritožbo na prvostopenjsko odločitev sodišča.

Več: