Okrutna starša

FOTO: 18-mesečnega otroka starša zaprla v kletko med kače in podgane

R.T.
27. 6. 2020, 10.25
Posodobljeno: 27. 6. 2020, 13.14
Deli članek:

Razmere so bile neživljenjske celo za živali, kaj šele za otroka.

Henry County Sheriff's Office
Tako je živel ubožec, star komaj leto in pol.

Policija v ameriški zvezni državi Tennessee je med operacijo, v kateri je iz neživljenjskih pogojev rešila kup živali, naletela na 18 mesecev starega malčka, ki je prebival z njimi. Policisti so ostali brez besed.

Po besedah šerifa Monteja Belewa so nebogljenega malčka našli v eni izmed kletk. V ostalih kletkah so našli še osem kač, vsaj 56 mršavih psov, 86 piščancev, 10 zajcev, nekaj plazilcev, ptičev in veveric, ter 531 miši, podgan in hrčkov.

Živali so rešili in jih preselili v zasilno zavetišče, saj so življenjski pogoji v kletkah bili neznosni.

Henry County Sheriff's Office
Policiste je čakal grozljiv prizor.

Med njimi pa je bival leto in pol star malček, ki sta ga starša zaprla v eno izmed kletk. "Bilo je srce parajoče, ko smo videli v kakšnem živi ta otrok. V kletki je imel nekaj igrač. V hiši ni bilo nobenih sledov, da bi bival tam. Ni imel postelje, ne odeje, ne drugih igrač. Očitno je ves čas preživel v kletki. Ko smo jo dvignili je zasmrdelo po amoniaku, povsod so gomazeli hrošči."

Belew je dejal, da mu ni jasno kako bi lahko človek preživel v takšnih okoliščinah, saj je bilo bivališče obupno celo za živali. "V dnevni sobi smo našli zaprtega malčka v kletki, v sosednji kletki je bilo osem kač, njihova hrana pa je pronicala v malčkovo kletko. Miši so gomazele vspovsod. tri metre dolga boa je lazila po malčkovi kletki."

Henry County Sheriff's Office
Kletke niso bile primerne niti za živali.

Policija je ob tem zasegla še 127 sadik konoplje in 17 kosov strelnega orožja.

Aretirali so malčkovo mamo, 42-letno Heather Scarbough in njenega partnerja, ter malčkovega očima, 46-letnega Thomasa Jeffersona Browna. Slednji med aretacijo ni niti vprašal po pastorku, bolj so ga skrbele njegove živali. Pridržali so tudi njegovega 82 let starega očeta Charlesa Browna.

Henry County Sheriff's Office
42-letna mati Heather Scarbough.

Henry County Sheriff's Office
46-letni očim Thomas Jefferson Brown

Prijete čaka več obtožnic, ki jih bodo v keho poslale za mnogo let. Za nesrečnega malčka pa sedaj skrbijo socialne službe.