Iskalna akcija

Pobeglo princesino psičko iskale patrulje, kriminalisti in nevladniki

B.K.
23. 6. 2020, 14.10
Posodobljeno: 23. 6. 2020, 14.17
Deli članek:

Po petih urah intenzivne iskalne akcije je policistom uspelo najti plemiškega psička.

Tajska policija
Psičko Khun Hom Nuan so policisti našli v bližnjem templju.

Khun Hom Nuan, psička tajske princese Siribhachudabhorn je izginila v noči na nedeljo. Nazadnje je bila videna na območju kinološkega trening centra v bližini vojaške baze, v severnem tajskem mestu Chiang Mai.

Policija je z iskalno akcijo začela v nedeljo ob dveh popoldan, le tri minute za tem, ko je princesa  Siribhachudabhorn na svojem facebook profilu objavila, da psa pogreša. Policisti so nemudoma pregledali vse varnostne kamere in prečesali dobršen del mesta. V iskalni akciji so sodelovale patrulje prometnih policistov ter kriminalisti iz dveh oddelkov.

Večurna iskalna akcija je bila uspešna, popoldan so psičko namreč našli v bližnjem budističnem templju Wat Phra That Doi Suthep. Princesa je zvečer na facebooku objavila videoposnetek, v katerem se je zahvalila policiji ter 60 organizacijam in posameznikom, ki so pomagali v iskalni akciji.

"Priča sem bila prijaznosti ljudi, ki imajo radi živali. Zelo sem hvaležna," je dejala 37-letna plemkinja, hči mlajše sestre kralja Vajiralongkorna. "Vsem želim sporočiti, da se je psička vrnila. Nisem si mislila, da jo bom dobila nazaj." Ob tem je obljubila, da bo vsem sodelujočim pomagala v prihodnosti, če bodo to potrebovali.