Kolagen in hialuronska kislina za čvrsto kožo

Kolagen je protein, ki ga najdemo v vezivnem tkivu kože in je skupaj z elastinom ter hialuronsko kislino odgovoren za ohranjanje čvrstosti, elastičnosti in vlažnosti kože. Tvorba in količina kolagena začneta upadati pri približno 30. letu starosti, in sicer letno upade za 1-2 % celotne količine kolagena v koži.

Hialuronska kislina je naravna sestavina kože, ki nase veže vodo in s tem skrbi za vlažnost oziroma hidracijo kože, kar se navzven kaže kot bolj napeta in gladka koža. Tako kot kolagen, se tudi količina hialuronske kisline v koži s starostjo zmanjšuje.

Izguba kolagena in hialuronske kisline povzroči naravne fiziološke spremembe na koži: koža postane tanjša, elastičnost in čvrstost se zmanjšata, pojavijo se gube in koža se hitreje suši.

Naravno izgubo kolagena in hialuronske kisline lahko nadomestimo z vnosom hranil, potrebnih za čvrstost in elastičnost kože. Svetujemo vam, da izboru hranil za kožo posvetite malce več pozornosti in izberete tista, ki so klinično testirana in proizvedena pri zanesljivih proizvajalcih.

Klinično preizkušen Verisol® P-kolagen gladi gube

Verisol® P-kolagen je hidroliziran kolagen v obliki kratkih kolagenskih peptidov. To so majhni gradniki kolagena, ki nastanejo z njegovo cepitvijo. Za razliko od nehidroliziranega kolagena, ki ga mora telo pred absorpcijo razgraditi na manjše molekule in posamezne aminokisline, se takšni kratki kolagenski peptidi v telesu hitreje in učinkoviteje absorbirajo. Verisol® P-kolagen je svinjskega izvora. Po svoji anatomiji in fiziologiji so prašiči zelo podobni človeku, zato je kolagen tipa I svinjskega izvora po svoji strukturi najbližji sestavi kolagena, ki se nahaja v koži človeka.

Vpliv Verisol® P-kolagena na kožo in kožne spremembe, ki temelji na tem, da kolagenski peptidi povečajo lastno proizvodnjo kolagena in elastina, je bil preučevan tudi v dveh kliničnih študijah. Študiji, ki sta bili narejeni na ženskah, starih med 35 in 65 let, sta pokazali bistvene spremembe na koži. Najbolj izraziti rezultati so bili vidni pri ženskah, starejših od 50 let.

Skrivnost lepe in mladostne kože

Klinično testiran Verisol® P-kolagen je glavna aktivna učinkovina inovativnega izdelka Biotin Collagen, razvitega in izdelanega v finskem farmacevtskem podjetju Vitabalans. Poleg kolagena vsebuje tudi druge sestavine, ki izboljšajo učinek kolagena in hkrati pomagajo ohranjati videz mladostne kože: hialuronsko kislino, katere glavna naloga je, da kožo vlaži, biotin in cink, ki prispevata k ohranjanju normalne in zdrave kože, ter vitamin C, ki ima vlogo pri nastajanju lastnega kolagena v koži. Biotin Collagen je na voljo v obliki tablet ali prahu, ki je brez okusa in ga lahko vmešate v hrano ali pijačo. Ker Biotin Collagen ni ribjega izvora, je primeren tudi za tiste, ki imajo alergije na ribe. Prav tako je brez sladkorja, laktoze, glutena, umetnih barvil in arom. Po izdelku finske kakovosti povprašajte v lekarnah.