»Storil sem neumnost«

VIDEO: Italijanskega župana zaradi plesa na balkonu doletela kazen

R.T.
30. 4. 2020, 17.55
Posodobljeno: 30. 4. 2020, 21.54
Deli članek:

Italijanski župan je moral zaradi kršitve karantene seči v žep.

Twitter
Razdalja je bila premajhna oziroma je ni bilo.

Gaetano Scullino, župan obalnega mesta Ventimiglia na meji s Francijo, je moral zaradi plesa na balkonu plačati 280 evrov kazni, poročajo lokalni mediji. S plesnim vložkom, ki sta ga na balkonu s plesno partnerko pospremila s petjem, medtem ko se je v ozadju slišala glasba, je kršil ukrep karantene, so odločili pristojni organi. 

»Storil sem neumnost,« se je na posnetek, ki je pricurljal v javnost, odzval Scullino, ki je med plesom sicer nosil zaščitno masko in rokavice. Sprva je prejel kazen 400 evrov, a se mu je ta zmanjšala na 280 evrov, ker jo je poravnal v 30 dnevih. »Poklicali so me, ker kanalizacija ni delovala, nato so me vprašali, če želim spiti kavo. Dejanja imajo posledice. Razumeti moramo, kako sprejeti odgovornost za ta dejanja,« je še pojasnil župan, ki je tudi sam v svojem mestu poskrbel za stroge ukrepe. Med drugimi je odredil, da morajo vsi, ki so v stiku z drugimi ljudmi, nositi maske in rokavice, še poročajo lokalni mediji. 

V Italiji, kjer so zabeležili več kot 200.000 okužb z novim koronavirusom, lahko domove zapustijo le za najnujnejša opravila, pri čemer morajo upoštevati en meter medsebojne razdalje.