Pošastne stranke

FOTO in VIDEO: Skrušena mama: tako izgleda moja hči po dnevni izmeni v trgovini

R.T.
2. 4. 2020, 10.43
Deli članek:

Fotografija, ki jo je na družabnem omrežju objavila zaskrbljena mama, razkriva kruto resničnost, s katero se v teh kriznih časih soočajo zaposleni na ključnih delovnih mestih, ki se ne morejo ustaviti.

Facebook
Jordyn se je ob prihodu domov zlomila.

Debara Nydrle iz mesta Townsville v avstralski zvezni državi Queensland je na facebooku objavila fotografijo svoje najstniške hčerke Jordyn, potem ko se je ta vrnila z dela v eni od večjih trgovskih verig. Ob prihodu domov se je še v delovni uniformi sesedla na kavč, po licih pa so se ji razlile solze.

Njen kolaps ni posledica samega dela kot takega, je pojasnila zaskrbljena mama, temveč obnašanja strank v trgovini. V ostrem zapisu je ljudi pozvala, naj o svojem ravnanju v času koronakrize dvakrat razmislijo. »Hvala vam vsem, prekleti piz****, ki mislite, da je prav, da osebje v trgovini trpinčite do te mere, da se zlomijo … dnevno … večkrat na dan … trpinčite zaradi stvari, ki jih ne morejo nadzirati,« je zapisala Debara. 

V Avstraliji se v zadnjih tednih soočajo s precejšnjim kaosom zlasti v veleblagovnicah, v katerih zaradi novega koronavirusa panični kupci dnevno praznijo police in z artikli polnijo domače zaloge. Incidenti, v katerih najkrajšo običajno potegne osebje, so pogosti, poroča avstralski portal news.com.au. Veleblagovnice so zdaj uvedle »ničelno toleranco« do ljudi, ki ne znajo brzdati svojega vedenja in se nasilno obnašajo do njihovih prodajalk in prodajalcev. A veliko več od tega, da varnostnik posameznika pospremi iz trgovine, jim ne preostane. V Avstraliji so sicer doslej potrdili nekaj več kot 5000 primerov okužbe z novim koronavirusom, a se oblasti bojijo, da najhuje z zimo šele prihaja.