Testirali več kot 1000 oseb

V Sloveniji včeraj več novih primerov okužb kot dan prej, umrla ena oseba

A.S.
2. 4. 2020, 11.14
Posodobljeno: 2. 4. 2020, 12.25
Deli članek:

To so zadnje informacije.

Bobo
V slovenskih bolnišnicah je trenutno 112 bolnikov, okuženih s koronavirusom, od tega jih je 29 na intenzivni negi.

V Sloveniji so včeraj testirali 1095 oseb, od tega je bilo 56 oseb pozitivnih, je vlada sporočila na svojem Twitter profilu. To pomeni, da se je število ljudi s potrjeno okužbo povzpelo na 897. Včeraj so sicer potrdili več okužb kot v torek, ko je število novoodkritih primerov znašalo 39.

Na žalost, je bolezen covid-19 terjala še eno življenje. Skupno število umrlih zaradi novega koronavirusa je bilo tako v sredo ob koncu dneva 16.

Doslej so v Sloveniji opravili 24.857 testiranj na novi koronavirus.

V slovenskih bolnišnicah je trenutno 112 bolnikov, okuženih s koronavirusom, od tega jih je 29 na intenzivni negi. Pozitivna vest je, da so bile včeraj iz bolnišnice izpuščene štiri osebe. 

Generalni direktor UKC Ljubljana Janez Poklukar je v izjavi za medije sicer povedal, da število okuženih v zadnjih dneh še vedno raste, vendar ne tako skokovito kot v prejšnjih dneh, kar je označil za vzpodbudno. V UKC Ljubljana je na navadnem oddelku sicer trenutno hospitaliziranih 33 oseb, na dodatni lokaciji na ortopedski kliniki jih je hospitaliziranih 6, medtem ko jih na intenzivni negi leži 14. Od teh 14 jih je 13 priključenih na respirator.

V ljutomerskem domu starejših občanov 11 novih okužb

V domu starejših občanov (DSO) Ljutomer so potrdili še 11 okužb z novim koronavirusom. Število okuženih se je tako povzpelo na 33. Predstavniki doma in pristojnih služb zdaj preverjajo ustreznost novih prostorov, v katere bi premestili del varovancev.

Včeraj okužbo potrdili tudi v Novi Gorici

Iz regijskega štaba Civilne Zaščite za severno Primorsko so sporočili, da je bila na severnem Primorskem včeraj potrjen nov primer okužbe s koronavirusom in sicer v občini Nova Gorica. Skupno število, uradno potrjenih obolelih v regiji znaša 15 (Idrija 5, Tolmin 4, Nova Gorica 3 ter Šempeter-Vrtojba, Cerkno in Bovec po 1).