Francija je danes potrdila 365 novih smrtnih žrtev koronavirusne bolezni 19. Med umrlimi v bolnišnicah je tudi 16-letno dekle. Francoski mediji še niso dobili podatka, če je imela še kakšno drugo bolezen. Predstavnik ministrstva za zdravje Jerome Salomon pa je pojasnil le, da je iz širšega območja Pariza. "Resne oblike pri mladih so zelo redke," je dodal. V Franciji je doslej v bolnišnicah zaradi covida-19 umrlo 1696 ljudi, v to pa niso vštete osebe, ki so umrle bodisi doma bodisi v domovih za ostarele. Zaenkrat so potrdili 29.155 okužb. Na intenzivni negi je trenutno 3375 bolnikov od skupno 13.904 bolnikov, ki so na zdravljenju v bolnišnicah po Franciji. Salomon je še opozoril, da je verjetno število okuženih precej višje, saj testirajo le bolj ogrožene bolnike. Osebni zdravniki so sicer v zadnjem tednu registrirali 42.000 ljudi, ki naj bi se okužili s koronavirusom.

Francija je do 17. marca v karanteni, da bi tako upočasnili širjenje novega koronavirusa. "Zelo težko je oceniti, kdaj bomo dosegli vrhunec. Tisti, ki so sedaj bolni, so se okužili pred začetkom zaprtja," je pojasnil Salomon. Ker ljudje sedaj ne zapuščajo domov, pa je med njimi manj stikov in posledično manj prenosov okužbe, zato je izrazil upanje, da bo naslednji teden zbolelo manj ljudi.

V Italiji čakajo vikend

V Italiji so sprva mislili, da bodo spet zabeležili manj smrtnih žrtev kot dan prej, a so nato vnesli še podatke iz Piedmonta. Številke kažejo, da je v zadnjih 24 urah umrlo 712 ljudi, skupno 82115. Povečalo se je tudi število okužb. Okuženih je trenutno namreč 62.013 ljudi, kar je 4492 več kot dan prej, je sporočila italijanska civilna zaščita.

V Veliki Britaniji so prvič od izbruha novega koronavirusa potrdili več kot 100 smrti v enem dnevu. Od srede je namreč umrlo 115 ljudi, ki so bili pozitivni na novi koronavirus,