Zaposlenim grozila z odpovedjo

Makedonija: direktorica klinike prišla z dopusta v Italiji in zbolela. Ignorirala simptome, ogrozila 193 ljudi, zaposlenim pa grozila

R.T.
10. 3. 2020, 08.40
Posodobljeno: 10. 3. 2020, 09.24
Deli članek:

Skupno 193 ljudi, ki so bili v stiku z okuženo zdravnico, bo naslednjih 14 dni preživelo v samoizolaciji. Zdravnica po vrnitvi iz enega od žarišč koronavirusa v Italiji ni upoštevala priporočil.

Facebook
Nina Caca Biljanovska

Za 64 zdravnikov in članov zdravstvenega osebja Dermatološke klinike v Skopju sta bila odrejena dva tedna samoizolacije. Isto velja za dva družinska člana okužene direktorice omenjene klinike, 24 pacientov, ki so se zdravili na kliniki in za 103 ljudi, ki so se minuli vikend udeležili seminarja v eni od restavracij v Skopju, kjer je bila prisotna tudi okužena. Prisotni so bili tudi trije gostje iz Grčije. Kot je povedal makedonski minister za zdravje Venko Filipce, je o tem že obvestil grško ministrstvo za zdravje.

Kliniko in restavracijo, v kateri je potekal seminar, so že razkužili. Klinika je zaprta.

Minister ni skrival razočaranja na kolegico. Šlo naj bi za Nino Caco Biljanovsko, poroča Sky Media. Sledi ji odpoved. 

Republika poroča, da je direktorica omenjene klinike, ki se je vrnila s smučanja v Italiji, ignorirala simptome. Še več: zaposlenim naj bi grozila z odpovedjo, če bi jo prijavili. V službo je nemoteno hodila kar pet dni.