Samomorilski napad

FOTO in VIDEO: Pred ameriškim veleposlaništvom v Tunisu se je razstrelil motorist, ranjenih več policistov

A.S./STA
6. 3. 2020, 13.10
Posodobljeno: 6. 3. 2020, 13.11
Deli članek:

Pred ameriškim veleposlaništvom v tunizijski prestolnici Tunis je danes prišlo do samomorilskega napada dveh napadalcev.

twitter
Pred ameriškim veleposlaništvom v tunizijski prestolnici Tunis je danes prišlo do samomorilskega napada dveh napadalcev.

Očividci so pred tem poročali, da je eksplozija odjeknila, ko se je na motornem kolesu razstrelil moški. Ranjenih naj bi bilo več policistov.

Eksplozija je glede na fotografije, ki so objavljene na družbenih omrežjih, sprožila paniko med pešci, ki so bili v bližini veleposlaništva. To je ljudem že svetovalo, naj se območja izogibajo. Ostale podrobnosti napada za zdaj niso znane.

Tunizija se po koncu arabske pomladi leta 2011 občasno sooča z napadi džihadistov. Ti so doslej zahtevali več deset smrtnih žrtev med pripadniki tunizijskih varnostnih sil, civilisti in tujimi turisti. Po letu 2015, ko so v državi zabeležili vrsto smrtonosnih napadov, so se varnostne razmere bistveno izboljšale, vendar še vedno prihaja do napadov na varnostne sile v državi, kjer so že štiri leta v veljavi izredne razmere. Nazadnje so jih podaljšali do 29. aprila letos.