Husein Šejkoleslam

Za bivšega namestnika iranskega zunanjega ministra usoden koronavirus

J.P./STA
6. 3. 2020, 12.41
Posodobljeno: 6. 3. 2020, 12.48
Deli članek:

Za novim koronairusom je umrl bivši namestnik iranskega zunanjega ministra Husein Šejkoleslam. 67-letni diplomat je bolezni covid-19, ki jo povzroča novi virus, podlegel danes v bolnišnici v Teheranu.

Zajem zaslonske slike
Husein Šejkoleslam

Iranski zunanji minister Mohamed Džavad Zarif je v sporočilu za javnost Huseina Šejkoleslama označil za prijatelja in vselej poštenega diplomata.

Šejkoleslam je bil namestnik zunanjega ministra v 80. letih prejšnjega stoletja, nato je bil veleposlanik v Siriji in poslanec v parlamentu, nazadnje pa je bil svetovalec zunanjega ministra Zarifa.

Novi koronavirus je v Iranu zahteval življenja več drugih visokih predstavnikov države, med njimi so svetovalec iranskega vrhovnega vodje Mohamed Mirmohamadi, poslanec Mohamed Ali Ramezani, predstavnik kmetijskega ministrstva Modžtaba Purkanali in bivši veleposlanik v Vatikanu Hadi Kosrošahi.

V Iranu se je z novim koronavirusom do zdaj okužilo 4747 ljudi, 124 jih je umrlo. Oblasti so danes sporočile, da je virus zahteval še 17 življenj, potrdili pa so 1234 novih primerov okužbe.