Astro

Misli nam vodijo življenje … kdo pa nam vodi misli?

Danica Lončarič
6. 3. 2020, 13.23
Posodobljeno: 6. 3. 2020, 13.30
Deli članek:

Ko postaneš mojster v kontroliranju svojih misli, postaneš mojster svojega življenja.

profimedia
misli

Uvodna misel zveni izjemno enostavno – in tako tudi je. Vendar se ta kontrola ne zgodi čez noč.

Človek se mora zavedati, da so njegove misli tiste, ki ga vodijo skozi življenje, a se mora v enaki meri zavedati, da mora te iste misli kontrolira on sam. Pa smo spet tam pri tistem KAKO PA NAJ?

Pomembna je predvsem samodisciplina. Samodisciplina vaših misli. Začnite ozaveščati, kaj mislite, o čem razmišljate, komu ali čemu namenjate svoje misli. Kam namenjate svojo energijo, saj naše misli dejansko so energija - če namenjate svoje misli nepomembnim rečem, strahu ali pa nepredvideni prihodnosti, potem se zavedajte, da posvečate veliko energije ravno tistemu, čemur ne bi smeli.

PRVI KORAK

Zaustavite vse negativne misli - to so vse tiste misli, ki v vas prebudijo nelagodje ali morda celo strah. Negativne misli so za vaš razum strup, ki se kot nadležni plevel razraste po vaših celotnih možganih. Zato prenehajte zalivati ta plevel in ga raje odstranite iz vaših možganov. Zaustavite svoje misli takoj, ko uvidite, da vam uhajajo k neprijetnim temam in jih zamenjajte z nečim lepim. Poiščite svoje srečne misli, tiste misli, ki vas navdajajo z zadovoljstvom in navdušenjem ter v vas prebudijo lepe in prijetne občutke. Mogoče kak spomin iz otroštva, kakšno nepozabno potovanje ... ali pa si ustvarite novo pozitivno misel, tisto, za katero si želite, da bi se vam zgodila v bližnji prihodnosti.

profimedia
Meditacija ima čudežne učinke.

DRUGI KORAK

Meditirajte!

In lepo vas prosim, ne izgovarjajte se z klišejskim 'JAZ PA TEGA NE ZNAM' oziroma 'MENI TO NE GRE'.

Moja otroka, ki sta stara 6 in 11 let, zmoreta meditirati, zato ni razloga, da nebi uspelo  tudi vam!

Seveda vaja dela mojstra in tako tudi tukaj je potrebno nekaj vaje. Pomembno je, da izberete svoj način meditacije, ki bo vam ustrezal.

Lahko je vodena meditacija, ko si na ušesa daste slušalke in vas skozi meditacijo vodi prijeten glas.

Lahko pa poskusite sami in začnete z nekajminutno meditacijo, ki vas bo z vajo in samodisciplino morda popeljala do 'zelo veliko minutne' meditacije. A pomembno je, da začnete meditirati, ker dejansko je to edini način, da so vaše misli lahko samo vaše. Nekateri meditirajo v naravi, nekateri celo med športom.

Pomembno je, da ne bežite od sebe, da ne tavate v svet spletnih portalov in televizije, da se ne skrivate za nočnim življenjem in se ne zatekate k alkoholu, le zato, ker se ne znate soočiti s svojimi mislimi.

Ne bežite od sebe in k drugim nepomembnim stvarem, le zato, ker je v vas praznina. Zapolnite jo z vašimi pozitivnimi mislimi, ki se bodo temu posledično pretvorile v pozitivno energijo in ko postanete mojster svojih misli, postanete mojster svojega življenja, tista edina prava oseba, ki vas lahko popelje točno do tam, kamor si želite.