"Kot bi bilo poletje"

FOTO in VIDEO: Kaos vzdolž Jadrana: v nekaj urah zabeležili skoraj 3000 strel, pri Splitu dve letali brez pristanka

A.S.
17. 11. 2019, 18.01
Posodobljeno: 17. 11. 2019, 18.31
Deli članek:

Nebo se je odprlo, hrvaške oblasti pa so za celotno območje vzdolž Jadrana razglasile rdeč alarm.

Hrvaški meteorologi so imeli prav, ko so napovedali nemirne noči. Močno neurje se je nad Istro razvilo že v jutranjih urah, tekom dneva pa se je premaknilo tudi na jug in doseglo Dalmacijo. Oblasti so že včeraj za celoten Jadran razglasile rdeč alarm, valovi so visoki tudi več metrov. Na splitskem Marjanu pa so izmerili sunke vetra, ki so presegali 60 kilometrov na uro, poroča Dnevnik.hr. 

Senzorji so v zgolj nekaj urah zabeležili več kot 2600 strel. Omenjeni portal pa ob tem dodaja: “Kot bi bilo poletje”.

Morje je renčalo, zaradi visokih valov pa so prekinili vse trajektne in ladijske linije. Hrvaški mediji poročajo, da sta otoka Cres in Lošinj odrezana od sveta. Morje je poplavljalo tudi v obalnih mestih kot sta Rovinj in Poreč.

Nič drugače ni v Dalmaciji. Zaradi neviht, ki so področje Kaštela zajele nekaj pred 17. uro dve letali nista mogli pristati pri Splitu, piše hrvaški portal Index. Prvo je pristalo v Dubrovniku, kjer bodo potniki počakali, da se razmere umirijo, v kolikor temu ne bo tako, pa jih bodo do Splita odpeljali z avtobusi. Drugo letalo je nekaj časa letelo nad Bračem in Hvarom, nekaj pred 17. uro pa se je zopet napotilo k splitskemu letališču, kjer bo skušalo pristati.