Je policistu res spodrsnilo in gre za nesrečo?

Hrvaški policisti ustrelili migranta, ki je želel v Slovenijo: bori se za življenje

A.S.
17. 11. 2019, 14.47
Posodobljeno: 18. 11. 2019, 07.25
Deli članek:

V soboto popoldan je bil na težje dostopnem območju Gorskega kotarja hudo ranjen migrant. Utrpel je strelno rano, ki mu jo je zadal policist.

Profimedia
Fotografija je simbolična

Hrvaška policija je včeraj na delu z nalogo zaščite državne meje nedaleč od vrha Tuhobić, okoli pet kilometrov daleč od najbližje ceste, odkrila skupino migrantov. To je potrdil tudi hrvaški minister za notranje zadeve Davor Božinović in dodal, da so se prebežniki nahajali na težje dostopnem terenu, najverjetneje pa so bili namenjeni v Slovenijo. 

Policisti so posredovali, pri tem pa je bil en od migrantov hudo ranjen, najverjetneje s strelnim orožjem. Preiskava, ki sledi, bo pokazala, ali je bila uporaba orožja upravičena, prav tako ni jasno, ali so bili tudi prebežniki oboroženi. Ostalih 15 so policisti prijeli.

Po poročanju hrvaškega portala 24sata je policist želel z opozorilnim strelom v zrak priklicati policijske kolege, pri tem naj bi mu spodrsnilo, naboj pa je zadel nesrečnega moškega. Medtem Dnevnik.hr poroča, da se je naboj  odbil od trde površine in zadel migranta. Tega so policisti nosili več kilometrov po težje dostopnem terenu do kraja, kjer so jih čakali reševalci in nesrečneža prepeljali v bolnišnico. 

Kot pišejo na omenjeni spletni strani, je bil migrant ustreljen v trebušni in prsni predel, boril naj bi se za življenje. V reški bolnišnici so ga sicer že operirali, njegovo stanje pa je še vedno kritično.