Avstrijski vremenoslovci so danes za vzhod Tirolske in nekatere dele avstrijske Koroške zaradi snega in dežja razglasili najvišjo stopnjo nevarnosti. Dež in sneg bi lahko poleg podrtih dreves povzročila tudi poplave in zemeljske plazove. Zelo vlažno vreme naj bi vztrajalo vse do torka.

Na vzhodu Tirolske so danes zaradi številnih podprtih dreves zaradi obilnega sneženja najprej zaustavili železniški promet, nato pa tudi nadomestni avtobusni promet med Lienzom in krajem Innichen. "Cestne razmere so preveč nezanesljive," so sporočili iz avstrijskih železnic.

Na tem območju je zvečer zaradi obilnih snežnih padavin brez elektrike ostalo 4500 gospodinjstev. Težav na določenih delih omrežja ne morejo odpravljati zaradi velike nevarnosti snežnih plazov.

O izpadih električne energije poročajo tudi iz italijanske Južne Tirolske. Tam je bilo zvečer brez elektrike 7600 gospodinjstev. Številne doline zaradi snega niso bile dostopne.

V soboto naj bi sledil premor, nato pa za nedeljo za vzhodni del Tirolske in severni del avstrijske Koroške napovedujejo nove padavine do 90 litrov na kvadratni meter.