Donald Trump je pred pogovorom z Recepom Tayyipom Erdoganom za zaprtimi vrati, ki mu bo sledila skupna novinarska konferenca, dejal, da sta s predsednikom Turčije dobra prijatelja in razumeta državi drug drugega. Napovedal je tudi, da bosta z Erdoganom med drugim govorila o turškem nakupu protizračne obrambe v Rusiji. 

Dodal je, da so ameriške sile, ki jih je umaknil s poti turške ofenzive, zavarovale naftne vire na severu Sirije, borce Islamske države pa imajo zaprti tako Kurdi kot Turki.

Trump gosti Erdogana, ki mu je v začetku oktobra z umikom ameriške vojske omogočil ofenzivo proti Kurdom na severu Sirije, v času, ko v kongresu potekajo javna zaslišanja pred ustavno obtožbo za njegovo odstavitev.

Trump je dejal, da nima časa za spremljanje zaslišanj, kar pomeni, da nekdo drug v njegovem imenu od jutra naprej intenzivno tvita napade na preiskavo.

"Preveč sem zaposlen, da bi to gledal. To je lov na čarovnice. Prepričan sem, da bom dobil poročilo," je novinarjem povedal Trump. Njegova tiskovna predstavnica Stephanie Grisham pa je dejala, da so zaslišanja dolgočasna, predsednik pa da dela.