Močne nevihte nad srednjo Evropo

FOTO: Na 14-letnico se je podrlo drevo, ni ji bilo pomoči, poškodovani tudi drugi učenci

S.R./STA
30. 9. 2019, 15.50
Posodobljeno: 30. 9. 2019, 17.13
Deli članek:

Srednjo Evropo so danes prizadele nevihte z močnim vetrom. Na Slovaškem je umrla deklica, na vzhodu Nemčije 41-letni moški, na severu pa je bil začasno ustavljen železniški promet.

Polícia Slovenskej republiky
Tragedija v Nitri.

Slovaška policija je sporočila, da je v kraju Nitra vzhodno od Bratislave umrlo 14-letno dekle, na katero se je podrlo drevo. Poškodovanih je bilo še nekaj učencev, med njimi eden huje. Na Češkem je brez elektrike ostalo okoli 30.000 gospodinjstev, zaradi podrtih dreves je bilo zaprtih več cest in železniških prog. 

V Nemčiji so za krajši čas ustavili železniški promet med Berlinom ter Hamburgom in Hannovrom. Težave v železniškem prometu so imeli tudi na jugu Nemčije. V bližini Wolfsburga je hitri vlak naletel na podrto drevo, ki je padlo na progo. Pri tem se je lažje poškodoval strojevodja vlaka. V bližini Nudersdorf, ki leži približno na pol poti med Berlinom in Leipzigom, se je drevo podrlo na kombinirano vozilo, za volanom katerega je sedel 41-letni mošli. Iz vozila so ga s tehničnim posegom rešili gasilci, reševalci pa so ga oživljali, a so bile poškodbe prehude.

V Berlinu sta danes zaprta dva živalska vrtova, vse živali pa so preselili v zaprte prostore. Pri Dortmundu na zahodu države so gasilci reševali ovce, ki so obtičale na poplavljenem pašniku.