Policisti osvobodili 19 žensk

Ugrabljali ženske, da bi zanosile, novorojenčke bi nato prodali

A.S.
30. 9. 2019, 14.41
Posodobljeno: 30. 9. 2019, 14.41
Deli članek:

Nigerijski policisti so s posestev v Laosu osvobodili 19 žensk, ki so bile ugrabljene, da bi zanosile, njihovi komaj rojeni otroci pa bi postali žrtve trgovine z ljudmi.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Ženske, stare med 15 in 28 let, so osumljenci pod pretvezo nove zaposlitve zvabili v Laos. Tam so jih zaprli na različna posestva in jih spolno zlorabljali. »Z žensko sva se dobili na avtobusni postaji, pripeljala me je sem. Naslednji dan pa so mi povedali, da ne morem oditi vse do naslednjega leta,« je povedala ena od žrtev. »Občevati sem morala s sedmimi moškimi, potem pa sem ugotovila, da sem noseča. Povedali so mi, da me bodo po porodu bogato nagradili,« je dodala. Kot piše BBC, bi novorojenčki postali žrtve trgovine z ljudmi. Dečke bi prodali za 1400 dolarjev, deklice pa za 830 dolarjev. 

Policisti so prijeli dve neizobraženi in neusposobljeni ženski, ki sta imeli vlogo medicinskih sester, glavni osumljenec pa se jim je izmuznil. 19 žrtev in njihove otroke so spravili na varno in jim priskrbeli nova bivališča. 

Tovrstne »tovarne otrok« sicer niso nič nenavadnega v Nigeriji. Lansko leto so namreč policisti rešili 160 otrok, tokrat pa so pomagali štirim.