Policija potrdila

Koprski kriminalist sodeloval pri preprodaji drog

A.S.
30. 9. 2019, 15.18
Posodobljeno: 30. 9. 2019, 15.22
Deli članek:

Koprski policisti so sporočili, da je kriminalist, zaposlen na Policijski upravi Koper, sodeloval pri preprodaji prepovedanih mamil.

Profimedia
Oba osumljenca so prijeli (fotografija je simbolična).

Kriminalisti so potrdili informacijo, da je pri izvrševanju kaznivega dejanja (Neupravičena proizvodnja in promet s prepovedanimi drogami, snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog) sodeloval tudi kriminalist, zaposlen na omenjeni policijski upravi.

PU Koper: "V policiji obsojamo vsakršno ravnanje policistov in kriminalistov, ki pomenijo znake kaznivih dejanj. V vsakem takem primeru dosledno obveščamo posebni oddelek SDT in zoper take policiste izvajamo delovnopravne ukrepe. Taka dejanja so za zaposlene v policiji nesprejemljiva, tako v skladu z zakonodajo kot tudi kodeksom policijske etike."

Odvzeli službeno orožje

Začelo se je s preiskavo slovenskega državljana, da se ukvarja s proizvodnjo in prodajo drog. Okrožno državno tožilstvo v Kopru je dalo zeleno luč za "izvajanje prikritih preiskovalnih ukrepov". "Z izvajanjem teh ukrepov so koprski kriminalisti septembra 2019 potrdili informacijo, da pri izvrševanju kaznivega dejanja sodeluje tudi kriminalist, zaposlen na Policijski upravi Koper. Po določilih Zakona o kazenskem postopku je Okrožno državno tožilstvo v Kopru predkazenski postopek odstopilo Oddelku za preiskovanje in pregon uradnih oseb s posebnimi pooblastili pri Specializiranem državnem tožilstvu, ki je pristojno za preiskovanje in pregon uradnih oseb s posebnimi pooblastili," so sporočili s koprske policijske uprave.

Oba osumljenca so prijeli. Kriminalist je v soboto ostal brez službe, prav tako so mu prepovedali "opravljanje dela za čas trajanja postopka". Odvzeli so mu tudi službeno orožje in mu onemogočili dostop do vseh internih evidenc Policije.