Svet

Skočil s šibeniškega mostu, sedaj se jezi, ker je posnetek pricurljal v javnost

R.T.
4. 8. 2019, 19.34
Posodobljeno: 4. 8. 2019, 19.34
Deli članek:

Moški iz hrvaškega Vrbovca, ki je 24. julija skočil s šibeniškega mostu in se hudo poškodoval, okreva po operaciji medenice. Jezi pa se, ker je posnetek podviga končal na številnih spletnih straneh.

Zajem zaslonske slike
33-letnik je skok po čudežu preživel.

Spomnimo:

S šibeniškega mostu je 40 metrov globoko skočil 33-letnik, medtem ko je njegov "prijatelj" snemal podvig. Ker gre za domačina, so mu bila pravila znana– torej, da je skakanje z mostu strogo prepovedano.

“Ne vem, kaj mi je bilo. Sedaj se zavedam, da bi lahko umrl. Nikoli več,” je povedal za portal Glas Istre. Preiskava je pokazala, da moški ni imel samomorilskih nagnjenj, to je storil iz avanturizma. Čeprav mu podobni podvigi niso tuji, pa je priznal, da je prvič skočil 40 metrov globoko. V vodo je strmoglavil prsno in čeprav je bil pri zavesti, ni čutil nog. “Uspelo mi je priplavati do obale, kjer sem počakal na pomoč”.

Kirurg dr. Nadomir Gusić je za 24sata povedal, da bi v primeru neuspešnega operativnega posega, moški postal trajni invalid.

Vrbovčan pa se jezi, ker je video posnetek pristal na spletu: “Človeka, ki je vse posnel, sem spoznal večer pred skokom. Povedal je, da ni posredoval posnetka nikomur.”

“Še nekaj časa bom preživel v bolnišnici, potem pa me čakajo intenzivne terapije,” je zaključil.