Kraljičina odvetnica

Pobeglo princeso Hajo ščiti kar kraljica

S.N.Č.
2. 8. 2019, 20.50
Deli članek:

Pobegla dubajska princesa Haja Bit al Husein je živa in zdrava, je olajšano odjeknilo v medijih, ko so se po več meseci pojavile njene fotografije izpred londonskega sodišča, kjer se bo pravdala s soprogom.

Profimedia
Elizabeta in Haja na eni od konjskih dirk, ko si verjetno še nista mislili, da bo morala kraljica varovati Hajino življenje.

Ko se je Haja, najmlajša izmed šestih žena sedemdesetletnega dubajskega šejka in premierja Združenih arabskih emiratov Mohameda bin Rašida al Maktuma, v začetku leta s 7-letnim sinom in 11-letno hčerko zatekla v Nemčijo, so bile napovedi njene prihodnosti precej mračne.

Profimedia
Haja se je ob soprogu vedno bolj kislo nasmihala.

Njen soprog s svojimi milijardami in vplivom ima namreč dolge roke. Zaradi njegove oblastnosti sta mu v zbežali že dve hčerki, a so njegovi agenti tako Šamso kot Latifo kaj hitro ujeli in pripeljali nazaj pred tiranskega očeta. In nobena od hčerk se nikoli več ni pojavila v javnosti …

GOVORICE

Princesa Haja, ki ji je pri begu pomagal nemški diplomat, je iz šejkove palače poleg otrok vzela tudi 35 milijonov evrov, da bi s tem zagotovila varnost, saj se je upravičeno bala za svoje življenje. A kaj kmalu je bilo jasno, da milijoni ne bodo dovolj, zato si je novo zatočišče omislila v Veliki Britaniji.

Profimedia
Prva fotografije Haje po več mesecih – poleg varnostnikov je ob njej Fiona.

Že takrat se je šušljalo, da jo je pod okrilje vzela kar britanska kraljica Elizabeta, s katero sta prijateljevali več kot desetletje in se večkrat udeleževali tudi konjskih dirk, kjer sta vsem na očeh vedno veselo klepetali in se smejali. Takrat se je zdelo, da gre le za govorice, a so se zdaj potrdile.

DOKAZI

Po fotografijah izpred sodišča je namreč jasno, kdo je odvetnica, ki bo bila bitko za ločitev in skrbništvo nad otrokoma. Gre namreč za isto gospo – baronico Fiono Shackleton, ki jo je mati v ločitvenih postopkih dodelila svojima sinovoma princema Andrewu in Charlesu in ki upravičeno nosi vzdevek »kraljeva odvetnica«.

Profimedia
Tudi naslednji dan sta bili princesa in kraljeva odvetnica skupaj.