V peklenski vročini

FOTO: Belgijka šest dni ujeta v avtomobilu: pri življenju jo je držala misel na družino

R.T.
2. 8. 2019, 18.42
Posodobljeno: 2. 8. 2019, 21.33
Deli članek:

45-letna Belgijka je rekordni vročinski val v avtomobilu preživela zahvaljujoč dežnim kaplicam, ki so jih prinesle nevihte, ljubezni do družine.

Facebook
Corine Bastide

Corine Bastide je prejšnji teden v bližini belgijskega mesta Liege izgubila oblast nad vozilom, zletela s ceste in pristala na strehi. Zaradi poškodbe hrbtenice je ostala ujeta v vozilu, sledili pa so peklenski dnevi, ko so v Belgiji zabeležili rekorden vročinski val. V avtomobilu je preživela šest dni, medtem ko so se zunaj dnevne temperature povzpele tudi do 40 stopinj Celzija. Zdaj je na varnem v bolnišnici za belgijske medije pojasnila, da jo je pri življenju držala misel na otroke. 

Zaradi poškodbe hrbtenice so jo pestile tako hude bolečine, da ni uspela doseči mobilnega telefona. Ta je zvonil v prazno. Vseskozi so jo namreč klicali zaskrbljeni sorodniki. »Prvo noč mi je nenehno zvonil telefon,« je dejala. Nato je tudi ta utihnil, ko je pošla baterija. »Najhuje je bilo ležanje na steklu. Poskusila sem se povleči navzgor, a sem občutila, kot bi raztrgalo hrbet,« je še opisala. Da ni dehidrirala, je sesala in žvečila mokro vejo, lakote pa po lastnih besedah ni občutila. 

Zaskrbljeni sorodniki so jo ves ta čas iskali, območje pa so polepili s številnimi plakati z njeno fotografijo. Po šestih dneh je avtomobil končno opazil eden od mimoidočih. Ko se je približal, je zaslišal klice na pomoč. »Corine, si to ti?« je bilo prvo vprašanje, ki ga je slišala. Naključni rešitelj, ki ga je Corine označila za njenega »angela varuha,« je prepoznal obraz s plakatov. Kmalu so mu sledili reševalci. Corine zdaj okreva v bolnišnici, kjer čaka na operacijo hrbtenice.