Po trčenju zagorelo

FOTO: Tragedija na avstrijskem Štajerskem: v gorečem avtomobilu zgoreli trije najstniki

S.R.
2. 8. 2019, 16.47
Posodobljeno: 3. 8. 2019, 19.01
Deli članek:

V hudi prometni nesreči na avstrijskem Štajerskem so v petek ugasnila tri mlada življenja. Hude poškodbe sta utrpela tudi starejša zakonca.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Pri kraju Kaindorf v bližini Hartberga na avstrijskem Štajerskem so v trčenju dveh vozil umrli trije fantje, stari 17 in 18 let. V nesreči sta se hudo poškodovali še dve osebi, stari 68 in 69 let. Po poročanju avstrijskih medijev je vsaj eno vozilo končalo v plamenih. 

V vozilu, ki so ga v celoti pogoltnili zublji, so sedeli najstniki, ki so se sicer peljali v smeri Hartberga. Po navedbah avstrijske policije je njihov avtomobil iz zaenkrat še neznanega razloga odneslo bočno v nasproti vozeče vozilo 68 in 69 let starih zakoncev. Vozilo so nenadoma zajeli plameni, najstniki pa so ostali ujeti v zveriženi pločevini. Ni jim bilo pomoči, čeprav so avtomobil nemudoma začeli gasiti domačin in potniki v vozilu, ki so se ustavili ob kraju nesreče. Ti so imeli v vozilu tudi gasilni aparat.

Starejši par je utrpel hude poškodbe. Moškega so s helikopterjem prepeljali v bolnišnico, medtem ko je za žensko zadostoval prevoz z rešilcem.