Vrh G20

VIDEO: Trump brezsramno posedel španskega premierja?

R.T.
28. 6. 2019, 13.28
Posodobljeno: 28. 6. 2019, 13.53
Deli članek:

Srečanje med španskim premierjem in ameriškim predsednikom se je odvilo na neroden način.

Youtube
Le kaj je res?

Ameriški predsednik Donald Trump in španski premier Pedro Sanchez sta se srečala pred enim izmed zasedanj v sklopu vrha G20 v japonski Osaki.

Ko sta se odpravila do svojih sedežev se je Sanchez obrnil k ameriškemu predsedniku, ta pa ga je na hitro odslovil in z desnico pokazal na njegov stol, češ naj sede in ga ne moti.

Španski mediji so zaradi te geste, ki jo je posnela ena izmed kamer, zagnali vik in krik. Ameriški predsednik naj bi se vedel nespoštljivo, ko je španskega premierja "posedel kot psa". Njegova gesta naj bi po mnenju nekaterih medijev kazala njegovo pravo naravo, Sanchezov odziv pa so označili za podrejen in brezhrbteničen.

A viri blizu španskemu premierju, ki naj bi komunikacijo med voditeljema opazovali od blizu, so govorice v medijih označili za smešne. Trump in Sanchez sta pred sestankom izmenjala nekaj besed, v katerih naj bi Trump celo rekel, da mu je Španija zelo všeč. Ko sta se odpravila do sedežev pa naj bi bil Trump tisti, ki je ogovoril Sancheza in sicer bi mu naj rekel, da je dobil na sestanku voditeljev zelo dobro lokacijo sedeža. Ravno zato naj bi se španski premier nasmejal.