Iztirjenje tovornega vlaka pri Hrastovljah

Konec tedna bodo dodatno gnečo na avtocestah povzročali težki tovornjaki

G.G./STA
28. 6. 2019, 12.38
Posodobljeno: 28. 6. 2019, 13.02
Deli članek:

Čez vikend bodo na naših avtocestah dodatno gnečo povzročali tovornjaki, ki jim bo izjemoma dovoljen prevoz v in iz koprske pristanišča.

Bobo
Ta vikend je pričakovati še več tovornjakov na naših avtocestah.
Promet po železniški progi Divača-Koper bi najverjetneje znova stekel danes do polnoči.

Ministrstvo za infrastrukturo se je tako odločilo na podlagi člena odredbe o omejitvi prometa na cestah, ki med drugim določa, da omejitev prometa iz odredbe ne velja, ko je vožnja potrebna zaradi preprečitve ali odprave neposredne nevarnosti za premoženje.

V torek je nesreča tovornega vlaka pri Hrastovljah, pri kateri je prišlo do izlitja večjih količin kerozina, popolnoma prekinila železniški promet z Luko Koper, kar po navedbah ministrstva že povzroča gospodarske posledice. Zato sta Luka Koper in združenje za promet pri gospodarski zbornici ministrici Alenki Bratušek dala pobudo, da ministrstvo ta konec tedna sprosti zapore kamionskih prevozov za vse tovore v in iz koprskega pristanišča, ministrstvo pa jima je ugodilo.

Povečan promet tovornih vozil in skupin vozil, katerih največja dovoljena masa presega 7,7 tone, je zaradi ohromljenega železniškega prometa na progi Koper-Divača in obratno mogoče pričakovati na območju celotne Slovenije.

Ministrstvo za infrastrukturo je o izredni sprostitvi tovornega prometa že seznanilo Generalno policijsko upravo in Dars ter ju zaprosilo, da o tem obvestita vse pristojne nadzorne organe oziroma službe, so še navedli na ministrstvu.