Brez sramu

»Dajte nama denar, ne želiva delati, želiva pa potovati«

A.S.
18. 6. 2019, 09.33
Posodobljeno: 18. 6. 2019, 09.33
Deli članek:

Mlad poročni par iz Nemčije financirajo njuni starši. Catlin Onc in njegova soproga Elena Engelhardt si ne želita stalne zaposlitve, temveč zgolj potovati po svetu. Sedaj prosita sledilce in sledilke na družbenih omrežjih, da prispevajo več kot 16.000 dolarjev za njuno naslednje potovanje.

Instagram
Catlin Onc in njegova soproga Elena Engelhardt si ne želita stalne zaposlitve, temveč zgolj potovati po svetu.

Elena in Catlin prosita sledilce in sledilke na družbenih omrežjih, da financirajo njun lagoden način življenja. Onc je priznal, da je doslej vse plačevala njegova mati, ki ima kar dve službi. Par je doslej obiskal Indonezijo, Italijo, Francijo, Novo Zelandijo in Avstralijo, sedaj pa načrtujeta potovanje v Afriko. Po njunem izračunu za ta popotniški cilj potrebujeta 16.229 dolarjev.

Na spletni strani GoFoundMe sta si ustvarila uporabniški profil in sedaj prosita ljudi, da jima nakažejo sredstva, da bi lahko še naprej trošila brez dela. Njuno dejanje je naletelo na številne kritike: »Mama ima dve zaposlitvi, da bi lahko poravnala vajina potovanja. Misliš, da to ne vpliva na njeno psihično stanje? Žalostno je, ni šala.« Catlin je na to odgovoril, da mame nikoli ni prosil za denar, ona naj bi sama vztrajala pri tem, da mlada zakonca finančno podpira. »Številni nama govorijo, da bi se morala zaposliti. Ko imaš toliko vpliva na življenja drugih, pa delo ni opcija,« je še dodal.

Par je v zadnjem tednu dobil nekaj več kot 130 dolarjev. »Lahko bi delala v modni industriji in hitro zaslužila sredstva za potovanja, ampak ne želiva promovirati porabništva,« je še dodal Catlin in izpostavil, da bodo sredstva namenjena njunemu bivanju v Afriki, prehranjevanju, prevoznim sredstvom in internetu. Sledilce in sledilke pa bosta v zameno obveščala o svojih dogodivščinah.