Kruto

FOTO in VIDEO: Nad pse so se spravili tudi z noži

R.T.
17. 6. 2019, 09.08
Posodobljeno: 17. 6. 2019, 09.36
Deli članek:

V Bosni in Hercegovini prihaja do brutalnega mučenja in likvidacije psov. Kot je za Avaz povedala predstavnica Združenja za zaščito živali Balkanska šapica, klateže ljudje surovo ubijajo, oblasti pa si zatiskajo ušesa in oči ter ob tem ne ukrepajo.

Facebook
Nad klateže se velikokrat spravijo z noži.

Jašarevićeva je na družbenem omrežju Facebook objavila grozljive fotografije iz mesta Gradačac. Čeprav je situacija podobna v drugih bosanskih mestih, tudi v tem primeru oblasti ne ukrepajo. Klateške pse ljudje nehumano mučijo, v njih zabadajo nože, jih zastrupljajo ipd. Kot opozarja predstavnica Balkanskih šapic prihaja do brutalne likvidacije, kar prikazujejo tudi fotografije.

Facebook
Balkanske šapice se vse težje soočajo z omenjenim problemom.

Facebook (osebni profil)
Jašarevićeva je na družbenem omrežju Facebook objavila grozljive fotografije iz mesta Gradačac

Facebook
Lokalne oblasti še vedno niso ukrepale.

»Župan je tiho. Do sedaj smo predali pet prijav in ne mislimo odnehati. Naše združenje deluje tako, da mi skrbimo za klateške živali in jim omogočamo veterinarsko oskrbo, za to pa ne dobimo nikakršnih sredstev. Sami pa se vse težje soočamo s tem problemom,« je povedala Jašarevićeva. Dodala je, da se »prebivalci ne pritožujejo, saj so jim klateški psi največkrat v napoto«.