Vse kaže na tragedijo

FOTO: Čarodeja s kletko vred spustili v reko, še vedno ni izplaval

R.T.
16. 6. 2019, 21.32
Posodobljeno: 16. 6. 2019, 21.38
Deli članek:

Vse kaže, da je čarodej izvedel še svoj zadnji trik, razen če ima še kakšnega asa v rokavu.

Reuters
Chanchal Lahiri februarja 2002.

40-letni indijski čarodej Chanchal Lahiri, znan tudi pod vzdevkom »čarodej mandragora« (Jadugar Mandrake), je še vedno pogrešan, potem ko so ga vklenjenega v jeklene lisice in zavezanega z vrvjo s kletko vred spustili v reko Ganges. Neverjetni pobeg, ki ga je načrtoval, mu kot kaže ni uspel. 

Mandragora je trik izvedel pred očmi družinskih članov, policije, medijev ter številnih privržencev in naključnih radovednežev. Preden so ga s kletko vred spustili v sveto indijsko reko, je dejal, da »če se mu uspe rešiti, bo to čarovnija, sicer pa tragedija.« Vse kaže na slednje, saj čarodej ni izplaval, pristojni organi pa so nemudoma začeli z iskalno akcijo. »Še vedno iščemo,« je za tiskovno agencijo AFP dejal eden od reševalcev.

Reuters
Aprila 1998 je iz te kletke pobegnil v 29 sekundah.

Ni se spustil prvič 

Na istem mestu se je Lahiri »mandragora« po lastnih besedah v reko Ganges spustil že pred 21 leti. »Bil sem v neprebojnem steklu, zavezan z verigo in ključavnicami, ko so me spustili z mostu Howrah. Takrat sem se rešil v 29 sekundah,« je opisal ter priznal, da bo tokrat težje. 

Leta 2013 je zabeležil tudi en za mnoge neuspel poskus, ko se je v podobnih okoliščinah iz zaklenjene kletke splazil skozi slabo skrita vrata ob strani, čeprav je napovedoval, da ga bodo potopili do globine devetih metrov. Po šestih sekundah se je prikazal na površju, a so pozorni gledalci njegov predčasen pobeg opazili. Razočarani in razjarjeni so ga nato napadli, ga porivali sem ter tja in mu z glave potegnili lasuljo.

Reuters
Chanchal Lahiri februarja 2002.