Nevihte

VIDEO: Hudo vreme pustošilo tudi po evropskih mestih

B.K.
17. 6. 2019, 08.03
Posodobljeno: 17. 6. 2019, 11.33
Deli članek:

Močne nevihte s točo so konec tedna povzročile poplave in hudo opustošenje v mnogih delih Evrope.

Profimedia
Lincolnshire, Velika Britanija.

Konec tedna ni klestilo le pri nas, v mnogih delih Evrope je bilo stanje še hujše, poročajo tuji mediji.

V vzhodni Franciji je klestila toča v velikosti teniških žogic. Poškodovala je avtomobile in nepremičnine. Neurje je zalilo ceste in poplavilo kleti ter pritličja stanovanjskih objektov.

V mestu Taninges je izruvano drevo padlo na nemškega turista in ga ubilo.

Francoski minister za kmetijstvo Didier Guillaume je v nedeljo sporočil, da bo vlada prizadeta območja razglasila za območja naravnih nesreč.

Na Ženevskem jezeru v Švici je neurje prevrnilo izletniški čoln. V nesreči je umrla ena oseba. Nevihta z velikansko točo je medtem upostošila velik del mesta Ženeva in njene okolice.

V Združenem kraljestvu so vladale poplave. Zaradi obilnih padavin je več krajev namreč pod vodo. Najbolj prizadeto je območje Lincolnshire na vzhodu otoka. Britanska agencija za okolje je že sporočila, da je stanje eno izmed najhujših v zgodovini.

Nevihte so hude katastrofe za sabo pustile tudi na Poljskem. Najbolj so bila na udaru drevesa in električna napeljava. Brez elektrike je še vedno več tisoč gospodinjstev.

Notranjost Hrvaške je neurje zajelo v nedeljo pozno popoldne in zvečer. V zahodni Slavoniji in zaledju Dalmacije je ob obilnem dežju padala toča v velikosti žogic za golf, orehov in lešnikov, poročajo hrvaški mediji.