Jay Z

Prvi raper, ki se mu je uspelo prebiti med milijarderje

B.K.
4. 6. 2019, 07.39
Posodobljeno: 4. 6. 2019, 07.43
Deli članek:

Revija Forbes je razkrila, da ima slavni glasbenik pod palcem končno milijardo ameriških dolarjev.

Profimedia
Jay Z z ženo Beyonce.

Slavni ameriški raper Jay-Z se je kot prvi hip hop glasbenik na svetu, povzpel na lestvico milijarderjev revije Forbes. Glasbenik in poslovnež je "eden izmed peščice zabavljačev, ki je postal milijarder – in prvi hip hop glasbenik, ki mu je to uspelo," so zapisali uredniki revije Forbes.

Njegovo premoženje sestoji iz denarnih sredstev in investicij v višini 220 milijonov dolarjev, delnic v višini več kot pol milijarde dolarjev, zasebne glasbene založbe vredne 150 milijonov dolarjev, in mnogih luksuznih nepremičnin v New Yorku, Hamptonu in Los Angelesu.

Reuters
Jay Z

Jay-Z, rojen kot Shawn Carter, je odraščal v socialnem stanovanjskem naselju v New Yorku, preden  se je začel preživljati z glasbo pa je preprodajal droge. Prvi album z naslovom Reasonable Doubt je izdal leta 1996, v prihodnjih letih pa se je v sam vrh lestvic predvajanja uvrstilo kar 14 njegovih albumov.

Novopečeni milijarder je sicer poročen s kolegico iz glasbenih vrst Beyonce, ki je ravno tako bogata, a ima pod palcem za skoraj dve tretjini manj denarja od svojega moža. Pevka je namreč 'vredna' dobrih 350 milijonov ameriških dolarjev.