JAGODNI IZBOR

Pijan podrl stebričke, nato pa zaspal

S.S.
3. 6. 2019, 21.35
Deli članek:

Deset pogosto spregledanih, na trenutke celo smešnih, a vselej resnih podvigov posameznikov v službi kriminala pri nas prejšnji teden.

Profimedia
Zaspal je pri odprtih vratih avtomobila (fotografija je simbolična).

10 Na Ravnah na Koroškem je neznani storilec skozi drsna vrata vlomil v lokal. Pogrešajo menjalni denar, dnevni izkupiček, cigarete in žganje.

9 Na avtocesti pri Drnovem je 20-letni voznik začetnik, izpit je imel štiri mesece, pijan kot čep (1,01 mg/l) z avtom trčil v peščeni nasip. Mladenič se na srečo v nesreči ni poškodoval.

8 Pomurski policisti so na analizo poslali bankovec za 20 evrov, za katerega sumijo, da je ponarejen.

7 Celjski policisti so imeli opravka s pijanim 32-letnikom, ki je besnel v trgovini na Adamičevi ulici. Možakar je z razbijanjem povzročil za 3000 evrov škode, pomiril pa se ni niti po prihodu patrulje na kraj, zaradi česar so ga pridržali. Sledi ovadba. V preteklosti so 32-letnika sicer že obravnavali zaradi kraj in nasilja v družini.

Murskosoboški policisti so v zadnjem času obravnavali več vlomov v stanovanjske bloke in kletne »bokse«.

6 Murskosoboški policisti so v zadnjem času obravnavali več vlomov v stanovanjske bloke in kletne »bokse«. S pomočjo koristnih informacij pa so storilca (47) tudi hitro prijeli.  

5 Koprske policiste je na pomoč poklical inšpektor iz uprave za varno hrano. Naznanil je, da v Ankaranu opravljajo nadzor, a imajo težave s prodajalcem na stojnici. Policisti so na kraju ugotovili identiteto Ljubljančanov, starih 30 in 22 let. Ker se je 30-letnik nedostojno vedel do inšpektorja in nato še do policistov, so mu izdali plačilni nalog.

4 V sredo so bili novogoriški policisti obveščeni, da je 24-letna stanovalka v stanovanjskem objektu v Novi Gorici zalotila vlomilca in ga s fizično silo zadržala vse do prihoda policistov na kraj dogodka. Sprva je mislila, da jo želi prestrašiti mož, nato pa je obračunala z vlomilcem.

3 Med priključkom Kranj zahod (Naklo) in Tržičem je voznica ob kombinaciji pospeševanja in zaviranja vozila s hitrostjo od 40 do 120 kilometrov na uro, med vijuganjem pa je za vožnjo uporabljala tudi odstavni pas avtoceste. V dogodku ni bil nihče poškodovan, materialna škoda pa je nastala samo na avtomobilu voznice, ki je odklonila preizkus alkoholiziranosti in strokovni pregled zaradi suma vožnje pod vplivom prepovedanih substanc.

2 V Cerkljah na Gorenjskem je nekdo z ostrim predmetom poškodoval 21 bal sena.

1 V Kopru je 42-letnik z veliko hitrostjo pripeljal pred lokal, podrl nekaj stebričkov, nato pa zaspal pri odprtih vratih avtomobila. Ob prihodu policije na kraj dogodka je očitno pijani kršitelj odločno odklonil tako alkotest kot strokovni pregled. Sledi obdolžilni predlog.