Kazen

Novozelandski morilec, ki je obiskal Slovenijo, sedaj tudi uradno obtožen terorizma

A.S.
21. 5. 2019, 08.13
Posodobljeno: 21. 5. 2019, 08.16
Deli članek:

Avstralski skrajni desničar Brenton Tarrant je bil glavni osumljenec za napad na dve mošeji v novozelandskem Christchurchu, v katerem je bilo ubitih 50 ljudi, še več deset pa jih je bilo ranjenih. Tarranta so sedaj tudi uradno obtožili za teroristični napad.

Profi media
Avstralec Tarrant je marca izvedel teroristični napad na dve mošeji v novozelandskem Christchurchu, med katerim je ubil 50 ljudi.

Novozelandski policisti so sporočili, da je Tarrant obtožen organiziranja in izvedbe terorističnega poboja. Prehodno je bila novozelandskemu morilcu izrečena obtožnica za umore in 40 poskusov umora.

Profimedia
Brenton Tarrant na sodišču.

Spomnimo:

Brenton Tarrant je napad izvedel iz maščevanja muslimanom za teroristične napade. Novozelandska vlada je po napadu napovedala prepoved polavtomatskega orožja oziroma polavtomatskih pušk vojaškega stila, ki jih je mogoče enostavno predelati v avtomatske puške. To orožje je uporabljal napadalec, ki je napad prenašal v živo.

Pred pokolom je objavil manifest, v katerem je izražal sovraštvo do migrantov, beguncev in priseljencev ter hvalil politike, kot je ameriški predsednik Donald Trump.