Top flop tedna

V Ilirski sosed nad soseda s palico, v Celju ukradli psa

S.S.
20. 5. 2019, 21.30
Deli članek:

Deset pogosto spregledanih, na trenutke celo smešnih, a vselej resnih podvigov posameznikov v službi kriminala pri nas prejšnji teden.

ukradeno
Pomeranec

10. V Portorožu je pijan moški nadlegoval goste in osebje lokala, ignoriral varnostnika, po prihodu patrulje pa je mater psoval tudi policistom. Utišali so ga plačilni nalogi.

9. Na Golušniku pri Novem mestu je nekdo vlomil v počitniško hišico. Lastnik pogreša zračno puško.

8. V Boninih so policisti obravnavali krajo multikultivatorja znamke Labinprogres, letnik 1989, zeleno-oranžne barve, vrednega 700 evrov.

7. Za Bežigradom v Ljubljani je neznanec vstopil v trgovino, na prodajni trak zložil artikle, izročil blagajničarki denar, ji ga iztrgal iz rok, pograbil artikle in zbežal. Zoper storilca sledi ovadba zaradi drzne tatvine.

6. V kraju Pečice na območju Brežic je nekdo vlomil v prostore društva. Ukradel je 60 evrov, z rovarjenjem pa povzročil še za 100 evrov škode.

5. Ljubljanski policisti so obravnavali požar na balkonu stanovanja na Črtomirovi ulici. Ugotovljeno je bilo, da je zagorelo zaradi ugašene cigarete v cvetličnem lončku. Nastalo je za okrog 500 evrov škode, v požaru pa ni bil nihče poškodovan. Policija nadaljuje zbiranje obvestil zaradi suma povzročitve splošne nevarnosti.

4. Škofjeloški policisti se prejeli prijavo, da pijan moški na javnem kraju grozi vsepovprek, oborožen pa naj bi bil z nožem in pištolo. Možakar tudi po prihodu policistov na kraj ni prenehal groziti, zato je bil pridržan do streznitve. Pištole ni imel, okoliščine pa kažejo, da se je noža znebil še pred prihodom patrulje. Sledi globa zaradi kršitev javnega reda in miru.

3. V Dolenji vasi pri Preboldu je neznani storilec vlomil v prostore kmetijske zadruge in ukradel več vreč zemlje in semenske koruze.

2. Celjski policisti so obravnavali vlom v stanovanjsko hišo. Lastnik pogreša nekaj zlatnine in gotovine ter psička pasme pomeranec.

1. V okolici Ilirske Bistrice sta se sprla domačina: 86-letnik je pristopil do traktorja, na katerem je bil 50-letnik, in od njega terjal dokumente parcele, potem pa ga je začel udarjati s palico in ga lažje poškodoval. Zoper napadalca sledi kazenska ovadba.