Vpogled

Žena Billa Gatesa prvič o tem, kako ga je osvojila in kako je zaščitila njune otroke

J.P.
23. 4. 2019, 09.24
Posodobljeno: 23. 4. 2019, 09.29
Deli članek:

Polovica para, kot jih je le malo, se je razpisala o svojem zelo zasebnem življenju z zelo javno osebo.

Profimedia
Bill in Melinda Gates.

Melinda Gates s svojo novo knjigo The Moment of Lift: How Empowering Women Changes the World nudi redek vpogled v svoje zasebno življenje. Razkrila je, kako sta se z Billom Gatesom, enim najbogatejših Zemljanov, sploh spoznala, kakšen je njun odnos v poslovnem in domačem okolju ter kako je svojim otrokom Jennifer, Roryju in Phoebe – vsi trije so že odrasli – omogočila relativno normalno odraščanje.

Enakopravna partnerja

Svojega bodočega moža je spoznala, ko se je zaposlila v Microsoftu – v podjetju, katerega ustanovitelj je. Zbližala ju je ljubezen do miselnih iger, osvojila pa ga je, ko ga je premagala pri trenju matematičnih orehov. Poudarila je, da sta enakopravna partnerja in da je bil on tisti, ki je otroke vozil v šolo. Ti so bili v izobraževalne ustanove vpisani z njenim dekliškim priimkom, da bi jih prihranila slavo.

Preden je spoznala Gatesa, je bila v odnosu, v katerem je bila žrtev. Kot je dejala za The New York Times, o tem javno še ni govorila. "To je ubilo moj glas in samozavest. Kar se mene tiče, je to primerljivo z ženskami v svetu v razvoju, ki so brez glasu oziroma ne sodelujejo pri odločanju."