Nastradali otroci

Policist namerno trčil v velikonočno povorko in ubil 8 otrok

A.S.
23. 4. 2019, 09.12
Posodobljeno: 23. 4. 2019, 09.45
Deli članek:

Na severovzhodu Nigerije v Gombeju je policist z avtomobilom trčil v velikonočno povorko, polno otrok. Umrlo je deset oseb, med njimi tudi policist, ki je zakrivil nesrečo. Kot poročajo očividci in nigerijska policija, je policista ubila jezna množica.

Reuters
Policist je v množico otrok trčil namenoma, zatrjujejo očividci.

"Policist, ki v trenutku nesreče ni bil na dolžnosti, se je v nedeljo zvečer zaletel v velikonočno povorko," je dejala predstavnica za stike z javnostmi nigerijske policije Mary Mallum. Med desetimi preminulimi, sta tudi policist, ki je zakrivil nesrečo in paravojak, ki je bil z njim. Dvojec je kasneje ubila jezna množica vernih očividcev.

"Ranjenih je tudi 30 otrok, ki so trenutno v bolnišnici. Preiskava še poteka", je povedala Mallumova.

Trčenje namerno

Priče trdijo, da je policijski voznik namenoma trčil v množico otrok, ki je povzročila zastoj v prometu. Otroci so sicer neučakanemu policistu omogočili prehod, ki se je v trenutku jeze obrnil in zapeljal direktno v njih. 

Religijski obredi, ki povzročijo zastoje v prometu, so v Nigeriji pogosti. Decembra 2016 se je voznik avtobusa zaletel v množico otrok, ki so praznovali rojstni dan preroka Mohameda v vasi Malam Side. Pri tem je umrlo 13 otrok, več je bilo ranjenih.