Likvidacija

Pred hišo padel znan banjaluški poslovnež

R.T.
23. 4. 2019, 09.16
Posodobljeno: 23. 4. 2019, 13.02
Deli članek:

Ponoči sta v naselju Glamočani na obrobju Banjaluke oborožena moška v zavetju teme pričakala poslovneža Slavišo Krunića.

YouTube
Slaviša Krunić je bil oster kritik predsednika republike Srbske Milorada Dodika.

Krunić se je z avtom pripeljal pred svojo hišo. Ko je izstopil, so se proti njemu usuli streli. Spletni portal Klix poroča, da sta bila na preži dva napadalca – strelca. Oboroženi Krunićevi varnostniki so odgovorili s streli in ubili enega napadalca, drugi je pobegnil. Krunića so hitro odpeljali v bolnišnico, kjer je umrl.

Kdo je bil Slaviša Krunić? Lastnik več podjetij v Banjaluki, med drugim tudi varnostnega podjetja Sector Security in verige pekarn Žitopeka. V preteklosti je sodeloval tudi z nekaterimi podjetniki iz Slovenije. Spletni portal Siol piše, da med drugim z Damjanom Beličem, članom nadzornega sveta Slovenskega državnega holdinga (SDH), krovnega upravljavca državnega premoženja.

Kdo je streljal? Spletni portal televizije ATV poroča, da je ubiti atentator stari znanec policije, Ž.K. iz Banjaluke, ki je zaradi tatvin in  ropov odsedel enajstletno zaporno kazen.