Teroristični napad na Šrilanki

Med žrtvami trije otroci danskega milijarderja

G.G./STA
22. 4. 2019, 13.21
Posodobljeno: 22. 4. 2019, 13.23
Deli članek:

Med 290 žrtvami terorističnih napadov na Šrilanki je bilo 35 tujcev.

Reuters
Anders Holch Povlsen

Med 35 tujci so bili poleg Američanov v napadih po podatkih šrilanških oblasti ubiti državljani Indije, Kitajske, Danske, Nizozemske, Japonske, Portugalske, Velike Britanije in Turčije. Med umrlimi so tudi trije od štirih otrok najbogatejšega Danca, milijarderja Andersa Holcha Povlsena in njegove soproge. Povlsen je lastnik trgovske verige Bestseller, največji delničar spletne trgovine Asos in drugi največji delničar spletne trgovine Zalando. Njegova hči Alma je pred nekaj dnevi na instagramu objavila fotografijo sester in brata.

Ameriški State Department v novih nasvetih za potovanja na Šrilanko posebej opozarja na možnost nadaljnjih terorističnih napadov. Tistim, ki potujejo na otoško državo, zato ameriške oblasti svetujejo povečano previdnost.Teroristične skupine po navedbah State Departmenta še naprej načrtujejo morebitne napade na Šrilanki. Napadejo lahko z neznatnim opozorilom in tudi brez opozorila, ciljajo pa na turistično priljubljena območja, prometna in nakupovalna središča, pa tudi na druge javne lokacije, kot so hoteli, klubi, restavracije in verski objekti, je navedeno v nasvetih.Potovalne nasvete so s pozivom k previdnosti posodobili tudi v nekaterih drugih državah, med drugim v Avstraliji in na Irskem.

Na Šrilanki so v nedeljo skoraj istočasno med velikonočno mašo odjeknile tri eksplozije v katoliških cerkvah v Kolombu, Negombu blizu prestolnice in Batticaloi na vzhodu otoške države. Eksplozije so odjeknile tudi v treh luksuznih hotelih v Kolombu. Nekaj ur kasneje sta v južnem in severnem predmestju prestolnice odjeknili še dve eksploziji.