Vdrli v profil

Profesorica o svojih golih fotografijah: Hočejo mi uničiti življenje

J.P.
11. 4. 2019, 08.07
Posodobljeno: 11. 4. 2019, 08.12
Deli članek:

Trdi, da so ji fotografije ukradli, in že pripravlja tožbe. Profesorica uživa podporo in učencev.

Facebook
Berina Fatić je profesorica.

Dnevni avaz je prvotno poročal, da si je profesorica Berina Fatić fotografije izmenjavala z neznanim moškim, ona pa se brani, da ji jih je nekdo ukradel iz zasebnih sporočil, ki si jih je izmenjala z možem.

»V zadnjih desetih letih, kolikor imam profil na facebooku, so mi vanj vdrli več kot petdesetkrat,« je povedala za Dnevni avaz. Profesorica iz Vareša v Bosni in Hercegovini je prepričana, da jih hočejo zlonamerni ljudje uničiti zakon in kariero. »Hočejo mi uničiti življenje,« je potožila Fatićeva, o kateri imajo učenci srednje šole Nordbat 2 in njihovi starši povedati le dobro.

Facebook
Trdi, da si je izzivalne fotografije izmenjavala z možem.

»Komu sem se zamerila? Koga motim? Ne vem, kdo bi mi to naredil, ne razumem, zakaj ta negativna kampanja proti meni. Ta ne traja le zadnjih sedem mesecev, ko se je pojavila ta fotografija, temveč tri leta. V to nočem vleči politike, a odkar sem začela javno govoriti o nekaterih stvareh, se je začela kampanja proti meni in mojemu možu,« je še dejala.

Lepa in privlačna

Trdi, da uživa veliko podporo prebivalcev Vareša in da se nihče ne pritožuje nad njenim delom v šoli. To je potrdil tudi ravnatelj omenjene šole, ki je zanikal, da bi njene izzivalne fotografije učence in kolege ovirala pri delo.

»Težave je v tem, da je lepa in privlačna. Kot njena nekdanja učenka lahko rečem le, da je Berina zaslužna, da sem vzljubila bosanski jezik in književnost,« je zapisala ena od njenih bivših učenk.