Grozljivo

Čebele v očesu: hranile so se s solzami

R.T.
10. 4. 2019, 08.24
Posodobljeno: 10. 4. 2019, 08.24
Deli članek:

Mislila je, da gre za vnetje. Ni šlo za vnetje.

Profimedia
Čebele v satju

Neka Tajvanka po imenu He, je ta teden obiskala zdravnika, ker ji je zateklo oko. Mislila je, da gre za vnetje. To je na začetku mislil tudi zdravnik, vendar je domnevno vnetje pregledal z mikroskopom in v solznem kanalu opazil nenavadne pikice. "Videl sem nekaj, kar je izgledalo kot noge žuželk, zato sem jih potegnil ven, počasi, eno za drugo, brez da bi ih poškodoval," je na novinarski konferenci dejal glavni oftamolog v univerzitetni bolnišnici Fujin Hung Či Ting.

Šlo je za manjšo vrsto čebel, poimenovano tudi znojne čebele, saj se med drugim hranijo s človeškim znojem. V Hejino oko so najbrž prišle medtem, ko je urejala družinski grob. Takrat je namreč začutila pekoč občutek v očesu, zdravnika pa je obiskala takoj naslednji dan.

Štiri čebele in Hejino oko so ostale nepoškodovane, ker si ni drgnila očesa, so poudarili zdravniki. S tem, ko se je 29-letnica uprla drgnjenju pekočega in srbečega dela je preprečila, da bi jo čebele ob pritisku pičile, kar bi se skoraj gotovo končalo v hudi infekciji in morebitni izgubi vida.