50-kilogramska žival

Odvezan pes sredi Zagreba napadel štiri ljudi

J.P.
10. 4. 2019, 08.56
Posodobljeno: 10. 4. 2019, 09.03
Deli članek:

Včeraj popoldne je Ksaverski ulici v Zagrebu pes ugriznil štiri ljudi.

Profimedia
Pes naj bi bil nekakšen mastif, so povedali očividci (fotografija je simbolična).

Zdravniško pomoč so potrebovali trije moški in ženska, potem ko jih je napadel približno 50-kilogramski pes – šlo naj bi za psa iz skupine molosoidov oziroma predstavnika ene od pasem mastifa.

Lažje poškodbe

Pes je udaril včeraj okoli 16.30 ure na Ksaverski ulici Zagrebu. Kot so za hrvaške medije povedali očividci, so bili v njegovem vidnem polju tudi otroci.

Četverica napadenih ljudi je utrpela le lažje poškodbe. Dve osebi sta potrebovali šive, drugima dvema so rane le očistili. Najslabše jo je odnesel približno 70 let star moški, ki ga je pes ugriznil v roko in nogo, zaradi česar je potreboval več šivov.

Ni znano, če je cepljen

Zagrebški policisti so psa hitro izsledili, trenutno je pod budnim očesom veterinarja. V izolaciji naj bi bil 10 dni. Bo pa potrebno najprej dognati, če gre za steklo žival. Prav tako še ni znano, če je bil pes redno cepljen.

Hrvaški mediji poročajo, da omenjeni pes pogosto najde pot na ulico in da je le redko na povodcu. Navajajo tudi pričevanja sosedov, ki pravijo, da pripada ženski, ki se »čudno obnaša«, kot da bi bila pod vplivom alkohola ali drog.