Konec srečen

5-letni Benjamin je izgubljen taval po hladni puščavi: grizljal je uborno travo in srkal vodo iz potočka

G.G.
20. 3. 2019, 13.43
Posodobljeno: 20. 3. 2019, 13.45
Deli članek:

V pustinji na zahodu Argentine se je srečno zaključilo dramatično iskanje petletnega dečka.

Sergio Unac
Benjamin v objemu sorodnice.

Družina Sanchez je bila na nedeljskem izletu na puščavskem območju v pokrajini San Juan. Fantič je bil razigran. Z mamo sta se lovila, Benjamin je stekel in se ji skril za večjo skalo. Nekaj minut se je skrival, slišal je mamine klice, ki so postajali vse bolj oddaljeni. Naenkrat ni več slišal mamice. Postalo ga je strah. Iskal in iskal je starše, vendar jih v mraku ni našel. Prenočiti je moral pod milim nebom. Temperatura je padla blizu ledišča, naokrog so se potikale pume.

Benjamin, ki je bil oblečen v kratko majico in tanke hlače, je za lokalni časnik El Clarin povedal, da ga je bilo kar pošteno strah. »Zeblo me je, spal sem naslonjen na skalo ,« je razlagal Benjamin in dodal da je jedel travo in si žejo potešil iz nekega potočka, ki ga je našel na sicer sušnem terenu.

V veliko iskalno akciji je bilo vključenih okoli 1000 ljudi. Ekipa prostovoljcev ga je našla 20 kilometrov od kraja, kjer so ga starši nazadnje videli. Bil je izmučen, najprej si je zaželel vode.

Fanta so s helikopterjem odpeljali v bolnišnico v San Juanu. Bil je le dehidriran in prestrašen. Okrepčan je ob srečanju s starši dejal, da jih zelo vesel.