Vrnitev na prejšnje delovno mesto

Jure Leben je izstopil iz SMC! Ga vleče v drugo stranko?

G.G./STA
20. 3. 2019, 12.31
Posodobljeno: 20. 3. 2019, 12.35
Deli članek:

Po odstopu z ministrskega položaja je Jure Leben izstopil še iz SMC.

Bobo
Jure Leben je zapustil SMC.

V SMC so potrdili, da so Lebnovo izjavo prejeli, Leben sam pa je izstop potrdil za Delo. Več ni želel komentirati, napovedal je le, da se vrača na prejšnje delovno mesto, kjer je imel med ministrovanjem zamrznjeno pogodbo. Ko bo tudi formalno predal posle na ministrstvu svojemu nasledniku, ki bo predvidoma Simon Zajc, se bo Leben torej vrnil v družbo BLS Sinergije, ki se ukvarja s poslovnimi usmeritvami. Še vsaj dva tedna bo Leben zaradi poškodbe noge sicer na bolniški, še dodaja spletno Delo.

Bobo
Šarec je večkrat pohvalil Lebna.

Lebna so nekateri ocenili kot sposobnega ministra, pokopala pa ga je afera z maketo drugega tira, ki je izbruhnila v času prejšnje vlade, ko je bil Leben državni sekretar zadolžen za ta projekt.

Ob tem, ko je Leben svoj odhod z ministrske funkcije uskladil s premierjem Marjanom Šarcem, in ob dejstvu, da je bil Šarec z Lebnovim delom zadovoljen in je napovedal, da bosta še sodelovala, če organi pregona v zgodbi z maketo ne bodo našli nepravilnosti pri Lebnovem minulem delu, je bilo v zadnjih tednih slišati vse več ugibanj, ali bi Leben v prihodnosti lahko postal član LMŠ.

STA
V stranki SMC so navedli le, da razumejo Lebnove razloge "osebne narave".