Otroci s Paga

Sedemletnica najprej povprašala po bratcu in sestricah, nato pa spregovorila o tepežki

S.R.
4. 3. 2019, 21.06
Posodobljeno: 5. 4. 2019, 16.02
Deli članek:

Otroci s Paga, ki so pod roko svojega pošastnega očeta preživeli pekel, v bolnišnicah dobro okrevajo, a je najhuje poškodovana sedemletnica še vedno sama.

Facebook
Otroci z mamo Katico.

Sedemletna deklica, ena od štirih žrtev očeta Josipa Rođaka, še vedno leži na enoti za intenzivno nego v največji hrvaški bolnišnici v Zagrebu, kjer se je po krvavem četrtku na Pagu to soboto prebudila iz kome in prvič znova sama zadihala. Ena prvih stvari, ki jih je po poročanju hrvaškega časnika 24sata opisala bolniškemu osebju, je to, kako so jo doma tepli, še prej pa je povprašala, kje je ter kje so njen bratec in sestrici. 

Njeno zdravstveno stanje naj bi bilo danes že precej dobro, je za časnik pojasnil zdravnik Milivoj Novak. Že jutri naj bi jo z enote za intenzivno nego preselili na drug oddelek. Novak pravi, da najverjetneje na oddelek za nevrokirurgijo. Ob njej je sicer v teh dneh vseskozi prisotna psihologinja, deklica pa naj bi vsem na oddelku močno prirasla k srcu. Po navedbah časnika je o tepežki za vrati domače hiše govorila »spontano in odkrito,« a ji veliko težavo predstavlja dejstvo, da je v bolnišnici povsem sama, edina družina pa so ji trenutno zdravniki in medicinske sestre. Njeni trije sorojenci, triletni brat ter osem in pet let stari sestri, so še vedno v bolnišnici v Zadru, kjer dobro okrevajo in se domnevno že igrajo na hodnikih bolnišnice. V bolnišnici sicer še ne vedo povedati, kako dolgo bodo pri njih ostali in kam jih bodo nato premestili. Tudi ob njih so nenehno prisotni socialni delavci in psihologi. Rešitev zanje zdaj išče center za socialno delo, ki ga v teh dneh mnogi v hrvaški javnosti obtožujejo, da bi moral posredovati že prej.