PREMIERA

Sleparski Tartuffe je navdušil v "preobleki"

Nejc Simšič
4. 3. 2019, 21.12
Deli članek:

Na veliki oder Mestnega gledališča ljubljanskega se je vrnil Molierov Tartuffe ali Slepar, gledališka klasika, ki so jo po besedah režiserja Tina Grabnarja v sodelovanju z mlado ekipo poskušali "malce prevetriti".

Mediaspeed
Igralska zasedba predstave Tartuffe z režiserjem Tinom Grabnarjem na čelu.

Slavno zgodbo o prevarantskem Tartuffu poznamo že vrsto let, a tokrat so ustvarjalci nove različice te znane komedije poskrbeli za presenečenje.
Kot pravi režiser Tin Grabnar, je besedilo po svoje tragikomično v tem, da se glede vsebin in tematik, ki jih obravnava, v 350 letih od njegovega nastanka v družbi ni nič spremenilo.

Mediaspeed
Mojci Funkl sta za zabavno vlogo služkinje čestitala igralska kolega Primož Ekart in Darja Reichman.

To je bila osnovna misel, ki je mlado ekipo vodila, hkrati pa so se spraševali, katere so tiste vrednote, za katere se je danes vredno boriti. In res, na slavnostni premieri so igralci Jure Henigman, Matej Puc, Jana Zupančič, Bernarda Oman, Lena Hribar, Jernej Gašperin, Mojca Funkl in Matej Zemljič postregli z odlično komedijo, z malce drugačnim koncem, kot bi se lahko pričakovalo.

Mediaspeed
Na premiero sta prišla tudi uspešna podjetnika, zakonca Nevenka in Janez Pergar.

»Na eni stani imamo materialnost, posest, na drugi družinske vezi, ob tem pa še kopico drugih tem. Ena od osrednjih je zagotovo analiza sleparstva in skozi Tartuffa v podobi fenomenalnega Mateja Puca v bistvu razčlenjuje strategije, kako obrača sočloveka.«

Mediaspeed
Pisateljica in voditeljica Vesna Milek je uživala v predstavi.

NAVDUŠENI GLEDALCI

Nabito polna dvorana gledališča je igralcem na koncu namenila ogromen aplavz, številni znani obrazi v dvorani pa so ustvarjalcem čestitali na zabavi po predstavi.

Mediaspeed
Matej Puc je Tartuffe.

Med drugimi smo opazili igralce Igorja Samoborja, Nika Škrleca, Zvoneta Hribarja, pisateljico in voditeljico Vesno Milek, nekdanjega televizijca in poslovneža Aleksandra Salkiča, igralko Sašo Pavček ter druge obraze iz sveta kulture in gospodarstva. Skupaj so proslavili še eno odlično komedijo, seveda pa ni šlo brez sladkanja s torto velikanko.