Dve plati

Mick Schumacher se je odprl in spregovoril o odraščanju s slavnim očetom

T.L.
1. 2. 2019, 13.14
Posodobljeno: 1. 2. 2019, 13.17
Deli članek:

Mick Schumacher nikoli ni javno spregovoril o očetovi nesreči. Usodnega dne sta bila na smučanju skupaj.

Profimedia
Mick Schumacher

Mick Schumacher, sin sedemkratnega prvaka formule 1 Michaela Schumacherja, ponosno stopa po očetovih stopinjah. Prejšnjo sezono je osvojil naslov v evropski formuli 3, letos pa bo 19-letnik preizkusil svoje vozniške sposobnosti v formuli 2. Če se bo izkazal, lahko kaj kmalu sledi skok v formulo 1. Na Mickovo pot je močno vplival oče, Michael.

"Tekmovanja v kartingu so v naši družini povsem običajna in vedno sem se zabaval, ko sem vozil karting z očetom. Spomnim se dneva, ko me je vprašal, ali je to moj hobi ali pa se želim s tem ukvarjati profesionalno," se spominja Mick.

"Odgovor je bil nedvoumen. Rekel sem, da si želim postati profesionalni voznik. Nikoli se nisem želel ukvarjati s čim drugim." 

In kako je bilo odraščati v slavni družini Schumacher? Kot pravi Mick, ima ta medalja dve strani. "Srečen sem, da sem sin najboljšega voznika vseh časov. Občudujem ga. No, včasih je težko slediti njegovim stopinjam. Da sem njegov sin, ima dobre in slabe strani.

Borba za Michaela še traja

Mick Schumacher nikoli ni javno spregovoril o očetovi nesreči, o tem ni nikoli dajal izjav ali bil prisoten v medijih, kadar se je pisalo o Michaelu. V trenutku nesreče, ki se je zgodila v Franciji pred šestimi leti, 29. decembra 2013, je bil poleg Michaela tudi Mick. Preverjenih informacij o stanju Michaela Schumacherja je malo, zato so redke izjave njegove žene Corinne še toliko več vredne. "Bodite prepričani, da je v najboljših možnih rokah in delamo vse, kar lahko, da mu pomagamo," je dejala nazadnje.