Pomota

"Stekli" Rominji sta jo slekli in zabadali z nožem

R.T.
1. 2. 2019, 11.35
Posodobljeno: 1. 2. 2019, 11.37
Deli članek:

22-letno Angležinjo Leighanne Rumney še po treh letih oblije zona, ko se spomni, kako sta jo napadli razjarjeni ženski.

Facebook
Leighanne Rumney je preživela, še danes pa ima travme.

Leighanne si je leta 2015 denar služila kot natakarica v lokalu Hot Shot v turistično obleganem kraju Alubfeira na južni portugalski obali. Z gosti je pogosto poklepetala, z nekim domačinom še malce bolj prijazno, namenila mu je tudi kakšen nasmešek, a, kot pravi sama, le nasmešek, brez skritih namer.

Žena in mati tega moškega sta v očeh prikupne natakarice videli več, zaznali sta indice prešuštva. V ihti sta ocenili, da se njun moški že sestaja s to lovačo. Odločili sta se drastičen ukrep. Po službi sta ugrabili Britanko. Odpeljali sta jo v gozd, slekli in jo z nožem večkrat zabodli. Ko je že mislila, da jo bosta ubili, je starejša napadalka v roke vzela škarje in ji odrezala šop las. Napadalki sta jo nato pustili in Leighanne je vsa okrvavljena odtavala do ceste, kjer ji je ustavil nek voznik in jo odpeljal do bolnišnice.

Policija je preiskala zadevo in ugotovila, da je šlo za »ritualni napad«, napad, s katerim sta se želeli maščevati in povrniti čast družini.

Ženski, ki izhajata iz romske družine, sta se motili, saj njun moški še ni varal. Policisti so ju prijeli, te dni pa bosta sedli na zatožne klopi pristojnega sodišča na Portugalskem.